technik kelner - Centrum Kształcenia Praktycznego Zespołu Szkół Ekonomiczno - Hotelarskich im.E.Gierczak w Kołobrzegu

Idź do spisu treści

Menu główne:

technik kelner

kursy i szkolenia > kwalifikacyjny kursy zawodowe
Zawód: Kelner  513101
Kwalifikacja T.9. Wykonywanie usług kelnerskich
Kwalifikacja T.10. Organizacja usług gastronomicznych


Kelner zajmuje się kompleksową obsługą konsumenta w zakładach gastronomicznych oraz prowadzi dokumentację sprzedaży i rozliczenia kelnerskie, przygotowuje sale konsumenckie do obsługi kelnerskiej, nakrywa stoły z uwzględnieniem pory dnia i składanego zamówienia, udziela gościom  informacji dotyczących  potraw i napojów – ich wartości odżywczej, technologii sporządzania, doradza asortyment potraw i napojów; przyjmuje i rejestruje zamówienia, pobiera potrawy i napoje z kuchni i bufetów oraz ocenia ich jakość i estetykę, serwuje potrawy i napoje; przyjmuje i rozlicza należności, organizuje i  obsługuje imprezy gastronomiczne.

Praca: wszystkie zakłady gastronomiczne, gastronomia hotelowa, firmy cateringowe. Może prowadzić własna działalność gospodarczą.  Jest to również zawód pożądany we wszystkich krajach UE


Kwalifikacja T.9. Wykonywanie usług kelnerskich
 
Kontakt: 
wicedyrektor ds. CKP
Janusz Budzik

tel. 94 35 455 60 wew. 501
email zseh-kg@wp.pl

Recepcja:
tel. 94 35 455 60 wew. 7
email ckp@ckp.info.pl
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego