technik żywienia i usług gastronomicznych - Centrum Kształcenia Praktycznego Zespołu Szkół Ekonomiczno - Hotelarskich im.E.Gierczak w Kołobrzegu

Idź do spisu treści

Menu główne:

technik żywienia i usług gastronomicznych

kursy i szkolenia > kwalifikacyjny kursy zawodowe
Zawód: technik żywienia i usług gastronomicznych 343404
Kwalifikacja T.6. Sporządzanie potraw i napojów
Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Godziny zajęć  <<POBIERZ
Harmonogram kkz t6  <<POBIERZ
Harmonogram kkz t6 BIS  <<POBIERZ
Harmonogram kkz t6 BIS plus <<POBIERZ
Harmonogram kkz t15  <<POBIERZ
Terminy konsultacji  <<POBIERZ
Terminy egzaminów <<POBIERZ

Technik żywienia i usług gastronomicznych planuje produkcję i ustala asortyment potraw i napojów, ocenia jakość surowców, półproduktów i wyrobów gotowych, nadzoruje przebieg procesów technologicznych zgodnie z obowiązującymi recepturami,  normami i wymogami sanitarnymi, kalkuluje i rozlicza produkcję, prowadzi dokumentację dotyczącą rozliczeń produkcji gastronomicznej, obsługuje maszyny i urządzenia gastronomiczne, organizuje i nadzoruje proces zaopatrzenia, produkcji gastronomicznej. Planuje, organizuje i nadzoruje usługi gastronomiczne w zakładzie i w formie cateringu.

Praca:  zakłady gastronomiczne, gastronomia hotelowa, firmy cateringowe. Może prowadzić własną działalność gospodarczą.  Jest to zawód pożądany we wszystkich krajach UE
• Aby uzyskać tytuł zawodowy należy mieć ukończoną minimum szkołę średnią, nie jest wymagana matura
Słuchacz po potwierdzeniu  kwalifikacji T.6. może uzyskać tytuł Kucharz. Nie jest wymagane wykształcenie średnie.
 
Kontakt: 
wicedyrektor ds. CKP
Janusz Budzik

tel. 94 35 455 60 wew. 501
email zseh-kg@wp.pl

Recepcja:
tel. 94 35 455 60 wew. 7
email ckp@ckp.info.pl
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego