Kiermasz wielaknocny 2023 Warsztaty dla SP5 w Kołobrzegu "Zdrowe jedzenie- szczęśliwe życie" Wizyta w Przedszkolu nr 3 w Kołobrzegu Warsztaty Dekorowania pierników dla przedszkolaków Mikołajki 2022 Zawód : Cukiernik Faworki Ciastka na Dzień Babci i Dziadka Wyroby cukiernicze wykonane przez uczniów- praktykantów na zajęciach praktycznych w CKZ Rogale świętomarcińskie Wałkowanie ciasta drożdżowego Smarowanie i składanie ciasta z masłem Rozwałkowanie i składanie oraz chłodzenie ciasta- czynność powtórzona 3- krotnie Zaznaczanie porcji (kęsów) Krojenie radełkiem na trójkąty Nakładanie masy makowej Formowanie rogali Zwijanie rogali Zwijanie rogali Zwinięte rogale- przed wypiekiem Smarowanie żółtkiem przed wypiekiem Upieczone rogale Upieczone rogale Udekorowane rogale Udekorowany rogal świętomarciński Torty Tort z kremem cytrynowym Dekoracje z czekolady Lizaki na kiermasz dla SP6 Przygotowane foremki Gotowanie masy na lizaki Doprawianie masy Wylewanie masy Wylewanie masy Gotowe lizaki Zapakowane lizaki Zapakowane lizaki Wyroby wielkanocne Egzamin próbny – praktyczny dla zawodu cukiernik Sporządzanie ciasta kruchego Sporządzanie ciasta kruchego Receptura Nadzienie jabłkowe Formowanie szarlotki Gotowa szarlotka- podanie Gotowa szarlotka- podanie Rogaliki krucho- drożdżowe Nakładanie marmolady Zwijanie rogalików Formowanie rogalików Formowanie rogalików Zwijanie rogalików Zwijanie rogalików Rogaliki przed wypiekiem Formowanie rogalików Rogalki po wypieku Sposób podania Pierniczki Pierniki przed wypiekiem Pierniki po wypieku Dekorowanie pierników Dekorowanie pierników Dekoracja z piernika Dekoracja z piernika Udekorowane pierniki Udekorowane pierniki Udekorowane pierniki Udekorowane pierniki Udekorowane pierniki Zawód : Kucharz Próbny egzamin praktyczny dla zawodu kucharz Owoce morza- Frutti di mare Przygotowywanie półmisków na bufet śniadaniowy Sporządzanie kartaczy Przygotowanie uczniów do konkursu "Szaleństwa z dyni" Zawód: Kelner Zajęcia praktyczne - śniadania Zawód : Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej uczy się dobierać rośliny, które można posadzić aranżując otoczenie hotelu Zwiedzanie obiektu Hotelowego - Wycieczka do New Skanpol Praca w obiekcie hotelowym Praca w ogrodzie Zajęcia praktyczne w teorii Zawód : Pracownik obsługi hotelowej Praca w obiekcie hotelowym Kształcenie dorosłych i nauczycieli "Nowoczesne trendy w cukiernictwie hotelowym z wykorzystaniem plotera spożywczego" Sous vide Potrawy bufetowe Różne rodzaje pieczywa w gastronomii hotelowej Cukiernictwo hotelowe Nowe trendy w dekoracji torów, wykorzystanie drukarki Imago w cukiernictwie Szkolenia dla uczniów- praktykantów Desery na bazie czekolady Pizza. Najstarszy placek świata